سوالات متداول

 

سوالات

1مصرف عسل برای دیابتی ها ضرر دارد؟
یکی از سوالات و مشکلات اساسی افراد دیابتی ، استفاده از عسل است. در واقع بسیاری از این افراد همچنان نمی دانند که آیا می توانند از عسل استفاده کنند یا خیر و اگر این مجوز را برای مصرف دارند، میزان مصرف روزانه یا ماهانه آن ها چقدر باید باشد.
از نظر علمی افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می برند در خون خود انسولین کافی ندارند و قند گلوکز خون این افراد بالاتر از افراد معمولی است. گلوکز برای جذب، به انسولین احتیاج دارد اما قند فروکتوز مکانیزم جذب متفاوتی دارد و به انسولین احتیاجی ندارد و این موضوع بسیار مهم است
گلوکز بالای خون عوارض بسیار بدی برای بیمار دارد و از طرفی گلوکز پائین نیز باعث سرگیجه ، ضعف و در مواردی اغما میشود. با توجه به اینکه اکثر مواد غذائی دارای کربوهیدرات بعد از هضم در بدن به گلوکز تبدیل می شود مصرف کربوهیدرات در رژیم غذائی بیماران دیابتی باید کنترل شده باشد.
عسل ماده ای است که تقریبا 70 درصد آن از کربوهیدرات تشکیل شده است و یک قاشق غذاخوری عسل تقریبا 17 گرم کربوهیدرات دارد. تفاوت اصلی میان انواع عسل ها به گیاهانی بستگی دارد که توسط زنبورها شهد برداری می شوند و اینکه این گیاهان در چه مکانی رشد کرده اند. این دو عامل در نقاط مختلف جهان متفاوت است.
عسل مخلوطی از گلوکز و فروکتوز (حدود 82 درصد از وزن عسل را فروکتوز تشکیل داده است) میباشد . این ماده ی عالی حاوی مقادیر زیادی ویتامین های مختلف، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها می باشد. عسل شیرین تر از شکر است و بنابراین دارای مقادیر بیشتری کربوهیدرات می باشد.
با توجه به آنچه که گفته شد، مشخص است که عسل را نمی توان به این سادگی ها به بیماران دیابتی تجویز کرد و مصرف عسل قطعا باید زیر نظر پزشک باشد. عسل مقدار زیادی گلوکز(31%) دارد و در صورتی که فرد یک رژیم با کربوهیدرات کم را رعایت کند عسل می تواند بخشی از رژیم غذایی یک بیمار دیابتی باشد. می توان گفت که برای یک بیمار دیابتی ، نوع کربوهیدراتی که مصرف می کند آنقدرها مهم نیست و مهم میزان مصرف میباشد. متخصصان تغذیه موافق اند که در یک رژیم غذایی متعادل می توان مقدار کمی عسل مصرف کرد.
البته در این میان می توان از برخی عسل ها که با عنوان عسل دیابتی از ان ها یاد می شود استفاده کرد. این نوع عسل ها ساکاروز بسیار پایینی دارند و برای بیماران دیابتی مفید هستند.
به طور کلی میتوان گفت افراد دیابتی می توانند در روز 20 تا 30 گرم عسل طبیعی خالص تحت نظر و مشورت دکترشان مصرف کنند. تصوری که در بین مردم وجود دارد که بیماران دیابتی بدون محدودیت و همانند یک فرد سالم می توانند عسل طبیعی را مصرف کنند طبق نظر پزشکان اشتباه هست. بنابراین این افراد می توانند قبل یا بعد از صبحانه این مقدار عسل را به صورت رقیق شده در آب یا چای یا قبل از خواب مصرف کنند.
2 عسل با موم بهتر است یا بی موم؟
موم ماده ای است که دستگاه گوارش انسان و سایر جاندران قادر به تجزیه مولکولهای آن نیستند ( یعنی پس از تغذیه جذب نمی شود و به همان صورت که تغذیه شده است از بدن دفع می گردد ) پس از لحاظ خوردن هیچ منفعتی برای انسان ندارد ! ولی اگر در بحث خرید عسل بخواهیم بررسی کنیم به این نتیجه می رسیم که اگر عسلی که می خواهید خرید نمائید از منبع ناشناس و یا ناشناخته است بهتر است عسل را با موم بخریم چون در این شرایط احتمال تقلب کمتری وجود دارد و حداقل مطمئنیم که زنبور عسل این عسل را ساخته است (گرچه بیش از 90% عسل های عرضه شده با این روش در کل دنیا نیز با تغذیه مصنوعی می باشد یعنی به زنبور عسل شیره قند می دهند تا دنبال شهد گیاهان نروند و همان قند معمولی را خورده و به عسل تبدیل کند) ولی در شرایطی که عرضه کننده عسل مشخص است و اعتماد نیز وجود دارد و یا عرضه کننده کیفیت را تضمین می کند عسل بی موم یا همان شهد بهتر است چون این عسل قبلا بررسی و آزمایشات متععدی را گذرانده و بعد از آن بسته بندی شده که نکته خیلی مهم و حیاتی است. در هر صورت انتخاب با مصرف کننده است و می تواند بعد از بررسی کامل عسل مصرفی خود را انتخاب نماید.
3راههای جلوگیری از رس کردن عسل طبیعی
برای مصرف کنندگان نگهداری عسل طبیعی در محیط اتاق (محیط نسبتا گرم) بهترین حالت برای حفظ عسل طبیعی بصورت عادی می باشد.
برای جلوگیری از شکرک زدن عسل مطالعات زیادی انجام شده و معمول ترین و عملی ترین راه جلوگیری از آن به تأخیر انداختن آن در کارخانه پاستوریزه کردن و بسته بندی عسل می باشد که عسل را حرارت داده و ذرات متبلور آن را ذوب می نمایند.
برای این کار عسل را تا 77 درجه سانتی گراد حرارت داده و به وسیله ی صافی های مخصوص ناخالصی های آن مثل دانه گرده که ممکن است مرکز شروع تبلور باشد، را خارج می نمایند. بعد عسل را در این حرارت به مدت 5 دقیقه نگه داشته و سپس یک دفعه آن را خنک و درجه حرارت آن را به 57 درجه سانتی گراد می رسانند که قابل بسته بندی باشد و از شکرک زدن عسل برای چندین ماه تا چند سال جلوگیری کرده و عمر انبارداری آن را افزایش می دهد.
4 محدودیت سنی مصرف عسل !!
بغیر از کودکان زیر یک سال که آنها هم بصورت محدود می توانند استفاده کنند هیچ محدودیت سنی برای مصرف عسل طبیعی وجود ندارد و فقط کسانی که تابحال عسل طبیعی مصرف ننموده اند می توانند با تست مصرف عسل طبیعی (مصرف عسل طبیعی از کم در ابتدا به زیاد) مصرف عسل طبیعی را شروع نمایند تا اگر بدنشان حساسیت به عسل طبیعی نداشته باشد مصرف را ادامه دهند. در بعضی مواقع بسیار محدود بدن بعضی اشخاص با مصرف زیاد عسل طبیعی جوش می زند که به اصطلاح حساسیت به مصرف عسل طبیعی نامیده می شود که این اشخاص با مصرف کم و روزانه می توانند این حساسیت بدن را از بین ببرند.
5چرا عسل طبیعی قیمت بالاتری نسبت به هایپر مارکت ها دارد ؟
برخی گمان می کنند خرید عسل طبیعی از خود کندودار و از مزرعه ای که در آن کندوها قرار دارند قطعا خرید خوبی است؛ این در حالی است که این نوع خرید شاید احتمال تقلبی بودن عسل را به صفر برساند اما احتمال غیرطبیعی بودن عسل را نمی تواند جا به جا و تغییر دهد. برای خرید عسل طبیعی از کندودار نیز بهتر است از افراد مطمئن خرید کنید.
نکته دیگری که باید در مورد خرید عسل طبیعی به آن اشاره کنیم این است که عسل طبیعی هیچ وقت قیمت پایینی ندارد. قیمت های بسیار پایینی که در مغازه ها و هایپرمارکت ها و فروشگاه های بزرگ زده می شود، قیمت های خنده داری هستند. شاید خود این قیمت ها دلیل مشخصی باشند برای کسانی که می خواهند عسل تقلبی را از عسل طبیعی تشخیص دهند. این نوع عسل های ارزان قیمت در واقع عسل هایی هستند که ارزش آن ها از مربا و شکر نیز کمتر است و خاصیتی جز ضرر! برای بدن انسان ندارند.
6 قضیه شکرک زدن عسل چیست؟
آنچه که در اصطلاح (شکرک زدن) می گویند و به خاطر وجود کلمه شکر در ذهن تقلبی بودن عسل را تداعی میکند، چیزی جز پدیده تبلور ( بلور شدن، کریستالیزاسیون ) نمی باشد. شکرک زدن برخلاف اسمش که فقط کلمه شکر در آن به اشتباه استفاده شده هیچ گونه ارتباطی به شکر ندارد، ولی چون در هنگام سفت شدن عسل طبیعی بلورهای آن (مواد شیرین داخل عسل) تا حدودی شبیه شکر می شوند از همین روی عامه مردم فکر میکنند که این عسل حاوی شکر می باشد و این اسم در بین مردم و فرهنگ ما به اشتباه رایج شده است. در جوامع پیشرفته عسل شکرک زده(کریستالیزه شده) قیمت بالاتری نسبت به عسل معمولی دارد، چون عسل شکرک زده خودش را به عنوان عسل طبیعی ثابت کرده است.
بعضی از عسل ها خیلی دیرکریستالیزه میشوند و برخی دیگر چند روز پس از استخراج شکرک می زنند، بعضی از عسل ها در شان (قاب) هم کریستالیزه می شوند. اکثر عسل ها پس از مدتی که در انبار، منازل و فروشگاه نگهداری شدند خودبخود شکرک زده و از حالت مایع خارج می گردند و به اصطلاح رس می کنند.از نقطه نظر اکثر مصرف کنندگان که آگاهی کافی از خصوصیات عسل ندارند این امر مبین ناخالصی و غیرطبیعی بودن آن است. متاسفانه این موضوع به حدی تأثیر سوء در ذهن مصرف کنندگان ایجاد کرده است از یک طرف مشکل بزرگی را برای تولید کننده (زنبوردار) در جریان عرضه به بازار و از طرف دیگر برای مصرف کنندگان از نظر طبیعی بودن عسل مایع به وجود آورده است. باید توجه داشت که شکرک زدن و خاصیت تبلور عسل، نشان مرغوبیت و طبیعی بودن آن است.
مهمترین دلایل بلوری شدن عسل طبیعی (یا همان رس کردن ، شکرک زدن و کریستالیزه شدن)
1. درجه حرارت محیط
در حرارت بالاتر از 16 تا 20 درجه سانتی گراد عسل کمتر بلوری می شود و علت آن هم کم شدن خاصیت چسبندگی عسل و رسوب مواد خارجی است که در حرارت پایین هسته تبلور را به وجود می آورند، برای جلوگیری از شکرک زدن، عسل طبیعی را همیشه در جای گرم و بالاتر از 16 درجه سانتی گراد نگهداری نمایید.
2. دیاستاز (آمیلاز)
دیاستازها ذرات خیلی ریز عسل را به خود جذب کرده و باعث ته نشینی و کدر شدن آن می گردد.
این خاصیت فقط در عسل طبیعی وجود دارد زیرا در داخل عسل طبیعی دیاستاز وجود داشته و عسل غیر طبیعی فاقد آن است. فقط دیاستازها قادرند ذرات عسل را متبلور نموده و باعث شکرک زدن آن گردند(که این اتفاق در دمای کمتر از 16 درجه خیلی سریعتر اتفاق می افتد) و حال آنکه عسل غیر طبیعی به علت نداشتن دیاستاز صاف و روشن باقی می ماند بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که اگر عسل بعد از مدتی (دیر یا زود) شکرک زد حتما طبیعی است.
3. مقدار گلوکز
عسل اقاقیا به علت داشتن گلوکز کمتر (%35/98 گلوکز و %40/35 فروکتوز ( در حدود چهار سال برای ته نشین شدن وقت احتیاج دارد ولی عسل لیلکی وکلزا یک هفته پس از استخراج شکرک می زند. عسل گل آفتابگردان که اساسا از گلوکز تشکیل شده بعد از سه هفته تا یک ماه متبلور می شود. در مقابل عسل مرکبات که دارای فروکتوز و گلوکز بالاتری است بعد از سه ماه اولین بلورهایش پدید می آید. عسل حاصل از گلوکز خالص(شکر) اصلا شکرک نمی زند.
4. نوع عسل و گیاهان عسل زا
نوع عسل و گیاهان عسل زا در مسئله تبلور مهم است. عسل بعضی از گیاهان سریع تر و برخی دیرتر شکرک می زنند و یا تا چند سال شکرک نمیزنند.
کادر عسل

محصولات موجود در سایت از کجا تهیه می شود ؟

تمامی محصولات موجود در بازار عسل مربوط به زنبورستان عسلینو می باشد و بصورت مستقیم از زنبوردار و بدون هیچ واسطه ای به فروش می رسد. برای اطلاع یافتن از مکان و مشخصات زنبورستان کندو شهد به صفحه درباره ما مراجعه بفرمایید.

رنگ عسل

رنگ عسل ملاک خوبی برای تشخیص طبیعی بودن می باشد ؟

خیر، به هیچ عنوان ! درست است که رنگ عسل به نوع گیاهانی که زنبور عسل از شهد آنها جمع آوری کرده مرتبط است ولی به هیچ عنوان نمی توانیم بگوییم که مثلا چون رنگ عسل تیره است پس طبیعی است و یا چون روشن است غیر طبیعی است. رنگ در مجموع اگر با غلظت، طعم ، بو و سایر خصوصیات بررسی شوند میتواند عامل تاثیرگذار باشد ولی به تنهایی نمی تواند در تصمیم گیری ما تاثیر داشته باشد

2 دیدگاه ها

  1. karim0mdk گفت:

    ممنون

  2. احمد گفت:

    سلام
    سایت قشنگی دارید.
    امیدوارم محصولاتتون هم به همین قشنگی باشه.
    فروشگاه تون کی راه میوفته؟
    چطور باید سفارش بدم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *