عسل حاوی مواد مغذی همچون پروتئین، آب، انرژی، فیبر، قند و ویتامین ها و مواد معدنی متعددی است. مواد معدنی مثل آهن، سدیم، پتاسیم، فسفر، زینک، و کلسیم و منبع خوب ویتامین هایی چون فولات، نیاسین، ریبوفلاوین، ویتامین C و ویتامین B6 است.
برای افرادی که اضافه وزن دارند یا مبتلا به چاقی هستند، عسل نه تنها ریسک اختلالات قلب و عروق را کاهش میدهد بلکه باعث اضافه وزن هم نمیشود.
نتایج مطالعات حاکی از آن است که خوردن عسل بجای شکر میتواند به کاهش کلسترول کمک کند. همچنین باعث افزایش نسبتا پایین تر گلوکز پلاسمای خون میشود.